Skolaaa

Tjolahopp:)

Tänkte skriva lite och svara på lite kommentarer jag kände var viktiga;)

Im having the time of my life here! I tisdags var jag på fest igen, hos en tjej i klassen som fyllde år. Så jag tänkte att denna helgen ska jag stanna hemma och visa att jag faktiskt tycker det är roligt att vara med min familj oxå;) Och hanna, det är samma åldersgräns på alkohol här som hemma, 18. Men bara för att man festar behöver ju inte betyda att man dricker, iaf inte i mitt fall. (resten av min klass är ju en annan femma) Det var kuul:D

Lovisa! Jo, kanske det. Jag bytte klass i förra veckan för att min förra klass var..lite..ja, jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva dem. De var inte direkt trevliga. Eller om vi säger så här, så var de mina klasskompisaar, såna där som man säger hej till när man kommer på morgonen och hejdå när man går hem, men egentligen pratar man inte mer med dom. Plus att de typ försökte ljuga för mig eftersom jag inte pratade nån spanska alls typ när jag kom hit...
Så nu är jag i samhäll, (HCS 1 (Humanidades y Ciencias Sociales) , med massa underbara människor;)
Och de är typ hippieklassen. alla varnade mig för det innan, men jag fattar verkligen inte varför de skulle varna mig, de är ju bra! haha.

Å andra sidan så som många har påpekat at tjag inte pluggar värst mycket...hahaha. Jag har 5 ämnen jag måste göra prov och sånt i, men inget mer...Vilket gör att jag antagligen kommer bli väldigt lat, så det blir att jobba på när jag kommer tillbaka till Sweedeeen! But hey, thats part of the experience;)

Somnade på lektionen idag. Tror knappt jag nånsin gjort det. Men hallå, Historia de la Cultura de Argentina, visst är det jätteintressant, men JAG FATTAR NAAADAAA!! fast läraren sa inget, vissa lärare här låter eleverna sova på lektionerna, och jag antar att han var en av de lärarna;)

Sen hade vi Fisico-Quimica (fysisk kemi..eller så xD) och då pratade jag med Ari, men sen slutade jag faktiskt men frågade efter ett papper, och då blev läraren jättetjurig och tyckte att om Ari och jag var tvugna att prata, så kunde vi gå ut. Jag som frågade efter ett papper så jag faktiskt kunde hänga med på lektionen! hahaha. Och så säger hon "men victoria, du har väl inte valt det här ämnet som ett utav dina 5?" Jag: Nej... Lärare:men det har resten av eleverna här inne (som förövrigt pratade och typ 2 lyssnade på hennes lektion) och de vill lyssna. Jag typ dog. av skratt. men jag kunde ju inte skratta då. och så blev det ju inte lättare av att felix satt och asgarvade nästan bredvid mig. Det blev jobbigt där ett tag, men jag skrattade inte förräns senare, duktigt va!?!

Efter skolan när jag väntade på Viviana som skulle hämta mig, kom det en kvinna fram till mig och började kommentera att jag inte hade några händer. hon fråga lite och jag försökte svara på det jag förstod. Hon sa att hon var utan man och barn, och tyckte inte alls om det. Hon frågade hur det var att leva i en värld som är uppbyggd för folk med händer. Snacka om tunghäfta. Hade ingen aning om vad jag skulle svara, har aldrig ens tänkt den tanken förut.
I vilket fall så slutade det med att ho  grät och var så tacksam för att jag lärt henne något, och att hon skulle försöka acceptera sin situation precis som hon tyckte att jag hade accepterat min.
tjolahopp. det var nog en av de konstigaste stunderna jag varit med om...menmen, glad to be of help!

Imorgon ska jag vara hemma med barnen när föräldrarna ska ut och festa haha. Ellen kommer hit, awesomeness!

Los amo ustedes!!

totto

Fieeeestaaa!!

Hai!
Första veckan med min nya klass, och de verkar awesome:D har haft kul hela veckan, däremot hur mycket plugg som blev gjort är ju en annan femma;) men vadå, de kan ju inte tro att bara för att jag har lärt mig en del spanska så betyder ju inte det att jag snackar franska oxå...än mindre en historia på franska;) Men iaf. Jag hoppas det fortsätter! att vara bra i skolan alltså;) wihoo:)

Igår fyllde en tjej i klassen år (hon heter askungen;) eller cinderella, men iaf hihi) så det var partyhpartyh! först var vi bjudna hem till henne, kom dit vid 10. åt lite empanadas medans vi väntade på alla andra. dansaaaa gjorde vi oxå;) de försökte lära mig dansa cumbiah, men vet inte riktigt hur bra det egentligen gick;)

Vid 1 gick vi mot klubben, Dorian Gray, där vi skulle dansaadansaadansaaaaaa!! De kallade den för en "gay-friendly" boliche, och det var typ inga som verkade vara hetero, förutom vi då;) men den var riktigt najs! Och inte så stor, så mantappade inte bort sig. när vi kom dit så hittade vi den den andra sociales som oxå var där för de hade tydligen en gay i sin klass (som är väldigt snygg, tyvärr). skulle tro att det var lite som klubbar i sverige, de hade sån musik, ingen latin och sånt. inga problem att komma in, bara att spela att man inte förstår ett ord spanska och inte engelska heller för den delen, och låta sina trevliga klasskompisar sköta snacket och övertyga vakten om att jag går på samma universitet;) men det gick ju bra, vi kom in allihopa och Rita körde på samma stil som jag, så det var inte så krångligt. Bilder har jag inga, men det var andra folk som hade kamera, så det kanske dyker upp senare;)
jag tror nästan att jag hade roligast, som inte drack nån alkohol, för de andra var lite halvfulla och det var extremt roligt ;) jag förstod typ inte vad de sa, en påverkad människa som pratar spanska är inte det lättaste hahaha. Menmen det var kul iaf! (plus att jag kommer ihåg allt, vilket jag har en känsla av att inte de andra gör ;)) vid 5 kom viviana och hämtade mig, fick inte sova hos min kompis då hon bor i en egen lägenhet:P

Imorse gick jag upp klockan typ halv 11, vilket jag tyckte var liiite tidigt när man gått och lagt sig typ halv 6-6 på morgonen, menmen, sånt är livet. ska inte ut ikväll hade jag tänkt, blev inbjuden till en födelsedagsfest men vet inte om jag får och sen tror jag inte jag orkar festa till 5 två dagar i rad;) men på tisdag!! om jag får vill säga, så fyller en tjej i klassen år så då blir det partajjjh (inga lektioner på onsdag;))

I torsdags var jag och simmade och sen stötte jag på en demostration påväg hem. så jag hittade några kompisar och följde med en bit. De demonstrerade för att en kille i BA blev mördad när han demonstrerade för sina rättigheter. Så nu är det 2, en lärare som blev mördad och nu en kille. På skolan i fredags pratade en tjej oxå om det. Det är rent förjävligt ursäkta språket.

"Mariano Ferreyra, presente
Mariano Ferreyra, presente
Ahora y siempre
Ahora y siempre"

Nu ska vi åka och hämta pengar eller något sånt hos nån moster. Vet inte riktigt, men jag ska följa med iaf!

I love y'all!

pussarokramar från eran favorittotto

8

Tänkte bara meddela mig själv och alla andra om att jag har varit här i 8 veckor nu. Och fortfarande kommer jag på mig själv med att sitta och förundras över att JAG ÄR I ARGENTINA. Det är helt gaalet egentligen..eller? haha, men jag trivs otroligt bra! Och på måndag börjar jag i nya klassen som sagt, och jag hoppas veeerkligen att allt går vägen! Igår var jag på Buen Pastor med July och några av hennes kompisar. Det var trevligt att träffa lite nytt folk, och en av dem ville gärna lära sig svenska så det var kul haha. Vi drack mate och åt oreos med dulce de leche. inte direkt gott, jag höll mig mest till bara oreos. Men de var roliga och träffade några av de som jag va rute med förut. På kvällen kollade jag på film:D tretton. Om ni inte sett den borde ni se den! jättebra film. Och såg på slutet av residence evil med familjen. Idaaaaag är det mors dag här! så vi väckte viviana med "frukost" (typ wienerbröd) på sängen. Och apelsinjuice och te såklart haha. sen skulle jag göra lunch. och det gick...sådär. eller, allt gick super ända tills jag skulle steka köttbullarna. jag är verkligen inte bra på att steka, och dessutom på en gasolspis eller vad det heter är det ännu svårare! Aja, tillslut fick Viviana hjälpa mig att steka och jag fixade salladen med ES5 och pastan. Det blev gott iaf tillslut!:D Nu ska jag se om jag kan ladda upp lite bilder på Facebook och sen tänkte jag gå och köpa valnötter...tror jag det heter hahaha. Mycket billigare här. eller heter det hasselnötter? ni vet såna där goda, som man har på julen tror jag...hahah aja, de heter nueces på spanska:) Peace out puss totto

Hey!

Im happyhappy. Ni skulle ha sett mig idag, när jag fick reda på att jag skulle få byta till HCS1 :D typ som en smiley hela jag, de bara skrattade åt mig men tyckte att det var bra att jag var glad! På måndag ska jag börja i min nya klass, men jag träffade dem idag. Felix tog med mig dit och fick mig att presentera mig på spanska och allt! haha fattar inte hur han lyckades med det, jag var så nervös så jag höll på att lägga benen på ryggen och springa därifrån ;) Men det gick bra!! Fast jag glömde säga nåt över huvud taget om att jag råkar sakna lite kroppsdelar...menmen, sånt tjafs spelar väl ingen roll;) tänkte ta det på måndag kanske. När den lektionen var slut (var bara med en lektion, den sista) så blev jag inbjuden att gå ut med några av tjejerna ikväll :D det här bådar gott! Men jag ska inte ta något för givet denna gången. Men nu ikväll vet jag inte, kansek ska hem till en av tjejerna, we´ll see:) Imorgon ska jag handla mat tills på söndag och sedan träffa Julietaaa på Buen Pastor (typ som wasaparken, minus alla fullgubbar haha;)) Nu ska jag kolla på film och se hur det blir ikväll! Wihoooo!! Estoy contentaa:D Besitos, Vicky

Gruvjobbare i Chile

Här är det en jättestor grej, men jag vet inte om ni har hört nåt om det i Sverige! Jag tyckte det var väldigt intressant faktiskt. För 69 dagar sedan så var det en jordbävning i en gruva i Chile. 33 gruvjobbare stängdes in på 700 m djup! På hela vägen upp så fanns det ett hål som var ca 8 cm i diameter, där de kunde skicka ner det absolut absolut nödvändigaste. Med tiden gjorde de hålet större, både nerifrån och uppifrån, jag förstod inte riktigt hur, men de gjorde dem iaf. Och idag, efter 69 dagar, över 2 månader där nere i gruvan var hålet tillräckligt stort för att de skulle kunna skicka ner typ en tub som de skulle kunna frakta upp folk i. Eftersom det var så långt kunde de inte bara frakta upp alla, p.g.a lufttrycket! Nu, efter att ha jobbat från tidigt på morgonen till klockan 10 på kvällen, så är alla gruvarbetarna ute. Det var typ ascoolt när de väntade på den sista, med stämningen och alla var helt till sig! Tänkte bara berätta det, iaf ni inte hört nåt hemma ;) Snart börjar skolan här igen! Jag är överlycklig! Äntligen ska jag få nåt gjort och kunna börja jobba, nu blir det hårdplugg för att klara de 5 ämnena. Plus att jag ska byta klass. Och spanskalektionerna börjar snart, det ska bli kul! Idag har jag mest suttit hemma, nån som vet hur man fixar mytorrent när det inte funkar??? Imorgon vet jag inte, ska väl försöka fixa allt! Och läsa svenska böcker som mina underbara föräldrar skickat till mig! TACK IGEN!!! Jag älskar er alla, nu ska jag äta middag ;) Pussokram totto

Tjolahej

Jag är förkyld. Usch. Så jag får nog inte gå ut ikväll...fast det vore typ askul att åka på den där festen som de snackade om, nånting som bara var en gång per år...aja, vi får se. Nu ska jag göra mig iordning så åker vi på en marknad och ska träffa Giselle. Kram totto!

El colegio esta tomada....

Jag blir lite trött på min skola. Nu har de tagit över skolan hela den här veckan, så jag får inte lära mig något! Bläh, jag vill klara av mina 5 ämnen, vilket kommer bli extremt svårt om inte jag får gå till skolan. Igår var jag hos Ellen för att plugga matte. det gick ju lite sådär, vi solade och badade i deras pool, och tillslut ringde vi Felix så han kunde komma och lära oss något, och det var faktiskt inte så svårt. haha. I måndags var jag och såg Eat Pray Love med Giselle! Den var bra:) fast lite långtråkig emellanåt, väääldigt lång film. Idag ska jag plugga spanska hade jag tänkt. Och Giselle kommer hit och pluggar med mig, så behöver jag inte förstå allt själv. I söndags kom vi hem från San Juan, och det var underbart att gå ur bilen och slippa höra på mina småsyskons tjabbel HEEELAA tiden. Jag köpte en tjocktröja där borta! Grå Nike-tröja:) den var fiin:D och inte alltför dyr heller, tyckte jag. 198 pesos, typ 396 kronor. Finns billigare, men ingen som ville bli hittad av mig. What else...jo! I lördags, i San Juan var jag ute med AFS studenter som bor där! Vivianas kusins dotter är AFS-volontär, så hon fixade det hela:) vi åt på donken och pratade, och de var jätteduktiga, de pratade bara spanska med varandra. inte som vi här i Cordoba, som bara pratar typ engelska haha. Det var kul och de var jttetrevliga! Från USA, Kanada och Tyskland:) Resten av veckan blir väl mest att bli hemma, men jag tror jag ska göra nåt med July i helgen, typ nöjesfält kanske!:D aja, vi får se, ut och dansa vore ju oxå kul:) Nu ska jag klä på mig och äta frukost och sådär! Förresten tycker jag att ni är dåliga på att kommentera ;) Massa pussar och kramar totto

San Juan, San Juan:)

Nu ar jag i San Juan! Det ar ca 8 timmar bilresa fran Cordoba. Vi skoppar skolan imorgon, eftersom vi ar har. Igar var det typ elevstrejk. Eleverna skulle ta over skolan eller nat...helgalet! Sa jag fick inte ga till skolan, vilket antagligen var bra. Horde att de demonstrerade. Har shoppat idag, alldeles for mycket, gjorde slut pa typ 400 soann, kandes inte bra i planboken, menmen! Nu ska vi snart ga hem (ar hos Tia Ale och Tio Felix) for att ata middag med Florencia och Agustin, deras kusiner (och mina, obvio). Vet inte vad vi ska gora de kommande dagarna, men jag hoppas att jag kan fa tid att skriva lite nan dag! Nu fa rjag inte skriva mer, de vantar pa migxD massa pussar och kramar totto

RSS 2.0