Argentina<3

Holaa!! Jag är dålig. Jag vet. Och jag måste förbättra mig, jag vill inte bli en sån som säger att de ska blogga och sen slutar efter en månad. Nu har jag varit här lite mer än en månad! Känns helt galet, men ändå bra. Har äntligen fått lära mig åka buss, så jag känner mig lite mer självständig. Fast första gången gick det ju lite lagom bra att ta sig hem själv. Jag skulle åka trolley till Maipu, men så blev alla tvungna att gå av tidigare. Men eftersom jag är så otroligt bra på spanska (eller inte...) men i vilket fall så lyckades jag gå de 6 kvarteren och hitta min busshållsplatsxD Yay! Vad mer har hänt sen sist...Vi var på ett AFS-möte i lördags! Det var kul, tror att det var bra, sådär efter en månad här. Vi pratade om familjen, skolan, hur man känner sigo ch mår och allt sånt. Och alla skulle baka så jag försökte baka kanelbullar, och det gick ju sådärxD menmen, de gick att äta iaf! I tisdags var det El dia de los estudiantes, så på måndagskvällen så hade Ellens syster fest som vi var på. Pratade en massa med ett par stycken och det kändes så bra, jag kunde lixom ha en konversation på spanska! I rock! I torsdags var Ellen och jag på stan med Diego, Agustin och Felix, som visade oss staden. Eller inte så mycket, men en jättefin kyrka, la cathedral, och sen när Agustin, Diego och jag gick till min busshållsplats visade de mig en till kyrka och nåt monument. Coolt! Sen igår var vi med samma folk och Giselle och en till Agustin på ett museum "Evita" Jätteintressant, men synd att man inte fick ta bilder. det var fina målningar! Nästa helg ska familjen och jag åka till San Juan! Ska bli kul att få se lite andra delar av Argentina, men jag kommer att missa typ en vecka i skolan, vilket jag inte riktigt har lust med. Men jag hoppas att jag får byta. På måndag ska vi prata med dem igen, och Rafael ska följa med till skolan. Och Felix ska ta med mig till sin klass på måndag så jag får träffa dom!:D (han går i klassen som jag kanske ska börja i. På tisdag prov i spanska inför spanskakursen, vilken nivå man ska vara i. Så vi får se. Hela den här veckan har det varit Olimpiadas i skolan, man tävlar i massa olika sporter! Fast min klass har typ inte deltagit i nåt, de vill inte gå till skolan när det inte behöver det, så jag har mest umgåtts med Felix, Agustin och EllenxD Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske ut med några kompisar och dansaaaa:D vi får sexD Ska försöka skriva mer, och oftare, jag lovar! Massa pussar och kramar, totto

Tjolahopp

Tjolahopp:) Sitter i skolan pa datakunskapen och skriver. Idag var jag och Silvina och pratade med nagra pa skolan, sa jag kanske ska byta klass. skriver varfor nan annan gang, vill ha svenskt tangentbordxD haha Iaf, snart lunch, snaaajs:) Nu ska jag jobba eller nat, eller snarare typ sitta pa facebook. Ellen ar bast hahaxD Smask!

Tjolahopp

Tjolahopp:) Sitter i skolan pa datakunskapen och skriver. Idag var jag och Silvina och pratade med nagra pa skolan, sa jag kanske ska byta klass. skriver varfor nan annan gang, vill ha svenskt tangentbordxD haha Iaf, snart lunch, snaaajs:) Nu ska jag jobba eller nat, eller snarare typ sitta pa facebook. Ellen ar bast hahaxD Smask!

3 veckor:)

Hej! Känner mig lite inaktiv, eftersom jag satt så mycket vid datorn förra helgen försökte jag minska lite den här veckan, vilket ledde till att bloggen fick lida. I måndags och tisdags var det strejk. Ellen var här på måndagen och vi snackade massa norska/svenska. Göj! Vi skulle ut och köpa godis och hitta affären, men då den var stängd så hittade jag den inte. Vi gick på en lång promenad och hittade en annan affär, men de hade tyvärr bara hundgodisxD men vi hittade affären tillslut och gick tillbaka hem. Trevligt var det iaf!xD Sedan var det tillbaka till skolan onsdag-torsdag, men på fredagen så var det ingen skola igen för det var lärarnas dag. Vi kollade på nån föreställning, några dansade och sjöng och lite sånt, var bara i skolan 2 timmar. sen gick Sori, Carme, Geraldine och jag ner till stan och shoppade. Eller mest fönstershoppade för ingen av oss köpte nåt x) på kvällen var vi på nån akademi för fysiker och lyssnade på massa tråkiga föreläsningar. Jag märkte hur mycket ABB har påverkat mig, det enda jag koncentrerade mig på var att klaga över hur dåliga powerpointarna var, det var hemskt! Massa text, hela paragrafer och ingen stil alls. De som pratade (som säkert var duktiga, men jag kan inte avgära eftersom de bara pratade spanska) stod och tittade på sina powerpointar hela tiden. Usch! sen var vi i nåt bilbliotek där de hade massa böcker från Sverige, fast av nån anledning var många på tyska... I torsdags var jag på en AFS grej, ganska tråkigt då jag inte fattade vad de sa, och sen gick vi på en bokmässa där jag träffade Joaquin. Trevligt var det!:) Igår såg vi på Män som hatar kvinnor, på svenska med Spansk text. haha, de tyckte den var bra, och frågade hela tiden om det verkligen va svenska skådespelare i denxD Idag, om typ en timme, ska jag till Ellen. Vi tänkte typ kolla på film eller så, och sen får jag väl försöka lära mig lite norska så att hon inte blir sur på mig igenxD Norska är svåååårt kan jag ju meddela! Inte att förstå, men att prataxD Jag menar hallå, de skriver "smask" ist för puss, och typ "snuppa" i början av sms...vem skulle inte tycka det språket var lite galetxD nej men det går fint, när jag kommer hem kommer jag prata både norska och spanskaxD Min dator är konstig, det känns som om den inte mår så bra, den stängde av sig helt utan anledning och nåt konstigt fönster kom upp. Får hoppas det inte händer igen... Nej, nu ska jag sluta och plugga lite spanska innan jag ger mig av till Ellen. Massa pussar och kramar! totto

hmm, nåt konstigt hände med bloggen, här kommer iaf en bildxD


Två veckor :D

Holaa:) Nu har jag vart här i två veckor och tänkte att jag borde uppdatera lite:) Igår var jag på La Barra med mina kompisar, det var typ sjukt roligt! Fast massamassa folk, jag tror aldrig jag har varit på nåt ställe så packat! Träffade massa folk från skolan och dansade hur mycket som helst, med alla möjliga människor! det var lite läskigt dock, man tappade bort varandra lite nu och då, men eftersom det var så många från skolan var man aldrig själv. Vi dansade massa och pratade med en kille som påstod sig vara från Sverige, som t.o.m kunde säga "Jag är från Suecia" men det var tyvärr alltxD Alla är så mycket öppnare här än hemma, så det var inga problem att prata med folk. Och även fast klubben var för folk över 18 var det massa i vår ålder där. Och det var absolut inga problem för mig och Sori att komma in, de frågade inte ens efter leg. (å andra sidan så var det massa "underåriga" där, så det kanske inte var så konstigt) I alla fall så träffade jag dem där vid 1 och vi åkte hem vid 5, när klubben stängde. Viviana och Rafael kom och hämtade mig, vilket var bra, hade inte haft lust att vara själv mitt i nattenxD Igår var jag och shoppade i stan med mamma, Vale och Facu. Det var behövligt! Ett par jeans, en tröja och en ryggsäck, min stora vita fungerar inte att ha i skolan, den är alldeles för stor, jag får spara den tills jag kommer hemxD Anledningen är som vanligt att det är sjukt mycket folk överallt, och då är den ivägen. Skulle ha köpt en tjocktröja oxå, men hittade ingen, så jag tror vi ska åka till något köpcentrum idag eller imorgon. Har ingen skola igen på måndag och tisdag, lärarna strejkarxD What a surprise! Så jag tror att jag ska till Ellen på tisdag ist:) Och så måste jag köpa en kabel till kameran, för det har jag ingen med mig, och jag vill ladda upp massa fina bilder från Argentina! Usch, jag kommer bli pank snart, känns det som. Undra om man sommarjobbar här? Det vore ju något isåfxD Aja, nu ska jag göra nåt vettigt, eller såxD Massa pussar och kramar, ha det finfint totto

onödigt inlägg

det här behöve rni inte bry er om, ska bara kolla om det går att ändra när man väl har publiceratxD

Puss!

nu försöker jag ändra, undra om det går...xD annars är det två inlägg!

puss!

tjolahej:)

Hej!

Kom hem från skolan för ett tag sen och sitter i föräldrarnas säng och kurerar mig. Ont i halsen och hostar, men inte så konstigt så kallt det är här! Tydligen snöade det t.o.m i bergen utanför Córdoba!
Lite tråkig dag, på morgonen skulle vi ha idrott men den blev inställd. Sen efter lunch så hade min klass prov, men eftersom jag inte fattar nåt eller har valt ämnen än var jag ensam den timmen.
På matten fattade jag faktiskt litegrann idag (woho!) inte vad läraren sa, men en enkel grej som jag skulle göra haha. Och skickade lappar till Lu, kändes som i lågstadietxD haha Lu frågade om jag ville med ut i helgen på Engelska, men så hörde läraren det och frågade va hon sa, eftersom hon inte förstår engelska, och Lu sa: men hon förstår ju inte språket, jag förklarar baraxD sen körde vi med lappar istxD

Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, eftersom jag inte tränar, min hals tycker inte att det vore en bra ide. Menmen, det får börja ordentligt nästa vecka. Imorgon (tror jag, eller nån dag iaf) ska jag till läkaren och se ifall jag behöver nån annan antibiotika än den jag har.

På måndag och tisdag har jag ingen skola igen, det är strejk. De måste verkligen ha dålig lön på den här skolan, som de strejkar hela tidenxD och jag pratade med Giselle från USA, som sa att hon trodde att så länge hon varit här hade hon inte gått en hel vecka fullt ut, alltid något "ivägen".

Nu ska jag gå ner och fråga om jag får följa med tjejerna ut på lördag, till "La Barra Boliche".

Och juste, här kommer lite bilder från simhallen som Viviana tog åt mig i måndags!:)



Pussar
totto

Hoppsan!

Och det var inte meningen att ha den rubriken, men jag är trött.

Gonatt!<3

Utkast: Sept. 1, 2010

Tjolahopp!

Igår och idag har jag varit i skolan:) me likes, fast just nu fattar man typ ingenting. Några tips på vad jag borde välja för ämnen? Jag läser:
Ingles (Engelska)
E. Fisica (idrott)
Frances (Franska)
Historia
F.A.S.I.C (ingen aning...)
Quimica (Kemi)
Taller (ingen koll...)
Formatica (typ datakunskap)
Etica
Matematica
Lengua y literatura (Spanska, fast som svenskan hemma)
Geografia
Economia
Det var nog allaxD
tänker iaf välja Engelska och Idrott, det känns enkelt, särskilt eftersom man får välja idrott och jag valde simning.
På tal om simning...JAG SAKNAR SALAAA!!! usch, det är nog det jag saknar mest just nu. Poolen jag simmar i är varm, och de som simmar samtidigt simmar långsammare än mig, vilket är väldigt långsamt om man är simmare. Tränarna heter Mario och Martin, de är iof bra. Mario är verkligen som supermario, han har typ 20 simmare på en gång och det fungerade (nåja, så "bra" som allt fungerar här, det är så rörigt överallt). Även om det fungerar skulle jag inte ha något emot att åka hem och träna där jag hör hemma, där man skriksjunger livingonaprayer tills Andreas blir tjurig och man måste simma foooort hahaxD Jag saknar er massa, hoppas ni har det lite bra utan mig, även om ni knappt överlever!<3 haha
I början kommer jag simma måndag-fredag plus 2 idrottssimpass i veckan, så det blir nog bra träning med sju pass i veckan:D

Har ont i halsen och fryser, vilket inte bådar gott, men jag hoppas att det går över. Har köpt tabletter som gör att hela munnen domnar, läskiga men förhoppningsvis bra!

I helgen vet jag inte vad det blir. Antagligen hem till Ellen en dag, för å plugga spansk å snakke norsk. Sen får vi se, har fått flera inbjudningar, men jag vet inte riktigt. Somsagt, vi får se. Imorgon är det ingen skola (igen!) för lärarna ska på nån kurs. Kanske ska träffa Sori. Vi tror vi bor nära, men ingen verkar veta var jag bor, vart mitt område ärxD och inte jag heller, så det är ju fint. Det finns flera utbytesstudenter på skolan, varav en från California, USA. Giselle heter hon, och jag kanske ska ut med henne och hennes kompis som fyller år på fredag.

Men nu är klockan mycket och jag vill sova! Så jag ska ta av mig skorna (som jag haft på mig heeeeela dagen, eftersom man har skor inomhus här oftast) och gå och lägga mig.

Massa pussar och kramar,
totto

Lite bilder från helgen


Mitt och Valentinas rum, och sen bilder från taket på polishuset, där man en klar dag ser hela Cordoba. Undrar hur det ser ut, om allt det här bara är halva haha.

Massa pussar,
totto

RSS 2.0